Vragen? 076 - 525 88 72

Masterclass Inkomen: Duurzame Inzetbaarheid

In het eerste deel krijgt u inzicht in de effecten van lopende verzuim- en re-integratievraagstukken op duurzame inzetbaarheid. Hierbij komen praktische vraagstukken aan de orde zoals het interpreteren van terugkoppelingen.

Tevens de vraag of men voldoende weet om een traject adequaat vorm te geven, tot het effect op groep /teamniveau en organisatieniveau. Praktijksituaties en -ervaringen worden gelardeerd met theoretische modellen van micro tot meso/macroniveau, bijv. Theorie van Ajzen, Ziektewinst, Wet van Maier, 7S-model van McKinsey, Knoster.

In het tweede deel gaan we in op de volgende vragen: Wat zijn effecten die van invloed zijn op duurzame inzetbaarheid? Wat is de bedrijfskundige link tussen de stijgende WIA instroomcijfers en inzetbaarheid? Hoe formeel je basis uitgangsposities om het dieperliggende vraagstuk inzichtelijk te krijgen? Wat houdt “eigenaarschap” in en moet je überhaupt wel één eigenaar benoemen? Centrale thema’s van inzetbaarheid op individueel én organisatieniveau, borging van de thema’s in oa het Duale Vitaliteitsniveau. Adviseer je op werkstress, privéstress of leefstress? Hoe ga je hier met je klanten mee om? Hoe vertaal je e.e.a. in pragmatisch advies/ beleid.

Programma

Tijdens deze masterclass komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Effecten van verzuim- en re-integratievraagstukken op (duurzame) inzetbaarheid
  • Bedrijfskundige benadering van Duurzame inzetbaarheid

Doelgroep

De training is geschikt voor professionals op het gebied van Verzuim en Inkomen, adviseurs die regelmatig te maken hebben met verzuim en re-integratie vraagstukken en assurantieadviseurs, case managers, (financieel) adviseurs en EB adviseurs.

Werkvorm

Wij bieden deze masterclass aan in de vorm van een afwisselend interactief college, waarin ruim de gelegenheid is uw eigen praktijksituaties in te brengen. 

Studiebelasting

Deze masterclass bestaat uit 1 studiebijeenkomst van 2 dagdelen.

Diploma

Als u de Masterclass Inkomen: duurzame inzetbaarheid heeft afgerond, ontvangt u een bewijs van deelname. Indien van toepassing worden uw PE-uren bijgewerkt in het register.

Datum en locatie

De actuele startdatum en locatie kunt u hier terug vinden.