Vragen? 076 - 525 88 72

Registeradviseur Verzuim- en Inkomensmanagement (RVI)

Waarom de opleiding Registeradviseur Verzuim- en Inkomensmanagement?

In hoog tempo vindt er een vernieuwing plaats van het sociale zekerheidsstelsel. Hier liggen talrijke kansen voor adviseurs. De nieuwe wetten en regels zijn vaak zo onoverzichtelijk dat veel ondernemers niet meer weten waar ze moeten beginnen. Welke mogelijkheden hebben ze om het kostbare ziekteverzuim terug te dringen? En hoe verminderen ze het aantal (deels) arbeidsongeschikte medewerkers met hun re-integratietraject? Welke opties zijn er om de risico’s af te dekken?

De opleiding legt de basis voor adviezen over (verzekerd) verzuim en inkomen aan het mkb. We benaderen de onderwerpen van verschillende kanten, maar het accent ligt op de juridische en financiële aspecten.

Als bonus ontvangt u de syllabus Wft Inkomen. Na het RVI®-examen kunt u met dit zelfstudiepakket aan de slag voor het (landelijk) examen Wft Inkomen.

Heeft u het diploma Wft Inkomen al behaald, dan hebt u daar profijt van tijdens het programmaonderdeel Financieel risicomanagement.

Voor wie bedoeld:

Deze opleiding is bedoeld voor adviseurs verzuimmanagement, zoals:

+ Financieel adviseurs
+ Assurantieadviseurs/intermediairs
+ Hrm-adviseurs/casemanagers
+ Employeebenefitsadviseurs en planners

Het programma

Vooraanstaande adviesbureaus zijn bij deze opleiding betrokken. De kennis en vaardigheden die u krijgt aangereikt, zijn hierdoor absoluut up-to-date én ontleend aan de praktijk. De volgende onderwerpen worden behandeld:

+ Arbeids- en ontslagrecht
+ Inleiding in de sociale zekerheid
+ Financieel risicomanagement
+ Kosten en baten sociale zekerheid
+ De Sociaal Accountantmethode© voor kostenbeheersing
+ Verzuimmanagement/gezondheidsmanagement
+ Casemanagement
+ Integrale advisering
+ Cao-branchevergelijking

Methodiek

Uw eigen praktijk is het uitgangspunt, dus de leerstof staat dicht bij uw dagelijkse werkzaamheden. Geen lange theoretische beschouwingen maar leren door te doen. Met deze aanpak behaalt u een hoog rendement. U wordt begeleid door zeer ervaren docenten die zelf in dit gebied werkzaam zijn. Door de mix van deelnemers leert u ook veel van elkaar.

De opleiding wordt afgesloten met een openboekexamen. Mocht het resultaat onvoldoende zijn, kunt u het examen eenmaal kosteloos herkansen.

Het diploma

Wanneer u de toets positief afsluit, ontvangt u het postbachelordiploma Registeradviseur Verzuim- en Inkomensmanagement (RVI®) van Avans Hogeschool bv. U kunt u laten registreren in het EB Register als Registeradviseur Verzuim- en Inkomensmanagement en u bent gerechtigd de titel RVI® te voeren.

Tijdsinvestering

De opleiding duurt ongeveer 4 maanden en bestaat uit 8 bijeenkomsten van 2 aaneengesloten dagdelen (middag en avond). De colleges vragen een voorbereiding (thuisstudie) van ongeveer 5 uur.

Financiële investering

De kosten van de leergang Registeradviseur Verzuim- en Inkomensmanagement (RVI®) zijn: € 2.595,- (vrij van btw). Dit is exclusief leermiddelen (€ 50,- incl. btw), arrangementskosten (€ 50,- incl. btw) en examen (€ 150,- vrij van btw). Bent u in het bezit bent van het diploma Wft Inkomen? Dan ontvangt u € 100,- korting op de opleidingskosten. U ontvangt na aanvang van de leergang een factuur.

Contact

Deze opleiding wordt verzorgd door Avans+/ Instituut Scire. Hebt u nog vragen over deze opleiding? U kunt ons contacten via het telefoonnummer (076) 525 83 05 of per e-mail info@instituutscire.nl.

Opleidingsplaats en startdata
https://avansplus.nl/opleidingen/personal-corporate-finance/verzuim-inkomen/registeradviseur-verzuim-inkomensmanagement-rvi

Aanmelden
Wilt u deelnemen aan deze leergang dan kunt u zich aanmelden via www.avansplus.nl.