Vragen? 076 - 525 88 72

Veelgestelde vragen

Vraag 1:
Kan ik zonder het volgen van de EB of Verzuim opleiding toegelaten worden tot het register.

Antwoord:
Nee, dit is niet mogelijk. Toelating is mogelijk voor iedereen die aantoonbaar (middels diploma’s en certificering) beschikt over EB of Verzuim kennis.

Vraag 2:
Dien ik verplicht de permanente educatie te volgen om geregistreerd te blijven?
Antwoord:
Om geregistreerd te blijven is het noodzakelijk om uzelf te blijven ontwikkelen in het vakgebied van Employee Benefits en/of Verzuim. Er wordt van u verwacht dat u jaarlijks 12 PE punten behaald. Deze kunt u behalen door het bestuderen van studiemateriaal (6 punten) en door het volgen van een PE sessie (6 uur = 6 punten). De door u gekozen onderwijsinsteling staat hierbij vrij. U kunt hiervoor gebruik maken van de permanente educatie van Avans+/ Instituut Scire. Indien men niet meer in de beroepspraktijk werkzaam is of geen enkele educatie op het gebied van Employee Benefits volgt, wordt men uit het register verwijderd.

Vraag 3:
Welke opleiding hebben moet ik hebben gevolgd om de titel EBA, EBP of RVI te mogen voeren?
Antwoord:
Om de EBA titel te mogen voeren moet u de opleiding Employee Benefits Adviseur (EBA) met een goed gevolg hebben behaald. Om de EBP titel te mogen voeren moet u de opleiding Employee Benefits Planner (EBP) met een goed gevolg hebben afgerond. Voor de titel RVI dient u de opleiding Registeradviseur Verzuim- en Inkomensmanagement. Wanneer u een gelijkwaardige opleiding hebt gevolgd, verzoek ik u contact op te nemen met Avans+. Zij kunnen beoordelen of u op basis van die opleiding één van bovenstaande titels mag voeren.

Vraag 4:
Aan welke vooropleiding moet ik voldoen om te worden toegelaten tot de opleiding Employee Benefits Adviseur (EBA)?
Antwoord:
Om toegelaten te worden tot de opleiding Employee Benefits Adviseur (EBA) dient u affiniteit te hebben met het vakgebied Employee Benefits. De opleiding is op HBO niveau en vergt dus enige kennis en ervaring.

Vraag 5:
Aan welke vooropleiding moet ik voldoen om te worden toegelaten tot de opleiding Employee Benefits Planner (EBP)?
Antwoord:
Om toegelaten te worden tot de opleiding Employee Benefits Planner (EBP) dient u over ervaring te hebben met Employee Benefits- advisering. De opleiding is op HBO en vergt dus enige kennis en ervaring.

Vraag 6:
Wat zijn de kosten voor registratie in het EB-register?
Antwoord:
De kosten bedragen € 79,95 (excl. BTW) per jaar.


Staat uw vraag hier niet tussen? Neem dan gerust contact met op met Avans+/Instituut Scire. 

Info@instituutscire.nl

076 - 525 88 72